JOKE EMMERS

Joke Emmers (°1990) trok van het Limburgse Neerpelt naar Antwerpen voor een opleiding aan het Conservatorium. Daar behoorde ze tot de allerlaatste lichting studenten die les kregen van Dora van der Groen.

Theater is Jokes grote passie. Ze hinkelt daarbij als echte Nederbelg vlotjes van België naar Nederland en terug. Ze speelt regelmatig voor Toneelgroep Maastricht, speelt zelfgemaakte voorstellingen en richtte theatergezelschap Woodman op. Samen met Evelien Bosmans, Thomas Janssens en Matthias Meersman brengt Woodman tweejaarlijks een eigen productie. Ook met B12 maakt Joke Emmers geregeld projecten. “Mijn theatervoorbeelden zijn Viviane De Muynck en Wim Opbrouck. Zij zijn puur talent, ze zijn één brok spel, ze géven. Zo wil ik ook worden.”

Op televisie speelde Joke mee in ‘Den Elfde van den Elfde’, ‘Callboys’, ‘Beau Séjour’ en ‘Influencers’. In 2019 ontving ze op het kortfilmfestival van Leuven de ‘Jury Award of the Flemish Competition: Fiction – Best Acting’ voor haar rol in de kortfilm ‘Lieve’ van Vincent Groos. Ze had een gesmaakte passage in De Slimste Mens waar ze zich ontpopte tot goedlachse publiekslieveling. “Maar een tv-persoonlijkheid worden is niet de ambitie. Ik kies eerder voor verhalen vertellen in fictieprojecten en theater.” Ze rolt naar eigen zeggen vanzelf in haar projecten. “Ik denk er nooit te hard over na, het komt op mijn pad en ik kies wat me bevalt. Soms is dat spannend, maar ik trek mij dan op aan de wijsheid van Pippi Langkous: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’”